Johan är uppvuxen i Leksand och är utbildad på Teaterhögskolan i Malmö. Han har medverkat i musikaler på bl a Värmlandsoperan, Göteborgsoperan och Theater des Westens i Berlin. Johan har gjort roller som Orvar i ”Bröderna Lejonhjärta”, Riff i ”West Side Story” och Edward i ”Blodsbröder”. De senaste fem somrarna har han gestaltat Mats Ersson i ”Himlaspelet” i Leksand. Under hösten 2011 sågs han i titelrollen i ”Sweeney Todd” på Lunds Stadsteater.

Han har medverkat i Wallanderfilmen ”Hämnden” och Camilla Läckbergs ”Predikanten”. På Malmö Opera har han bl a gjort roller i ”Zorba”, ”Fantasticks” och ”Jekyll & Hyde”. I somras spelade han med i Skånska Operans uppsättning av ”Barberaren i Sevilla”. På Kristianstads Teater gjorde han rollen som Kapten von Trapp i ”The Sound of music” 2012 och under hösten 2013 spelade Johan Mr Warbucks i musikalen ”Annie”. Johan bor i Snårestad utanför Ystad där han ofta anlitas som solist i många olika sammanhang.

Greve Dracula - Johan Wikström

Anna kommer från Hässleholm och gick på C4-skolans estetiska program med inriktning på dans. Efter gymnasiet gick hon på Musikteaterskolan i Bjärnum. Hon har medverkat som solist i flera av Björn Forsbergs operett-, musikaluppsättningar på Kristianstads Teater. Anna har också arbetat som showartist för Sunwing Resorts hotell, både på Mallorca och i Thailand och sedan några år tillbaka är hon en viktig ensemblemedlem showgruppen Partyfabriken. Anna är även en flitigt anlitad sångerska vid olika arrangemang som tex konserter och gudstjänster i kyrkan. För ett par år sedan studerade hon vid Öresunds Dansakademi i Malmö, där hon i samarbete med Skånes Dansteater var med i dansföreställningen ”Meetings”. Hösten 2010 kunde vi se henne i Forsbergs ”Ernst Rolf-kavalkad” på Teaterrestaurangen i Kristianstad. I Emil Sigfridssons uppsättningar har hon gjort roller som Maureen i ”RENT”, Babette i ”Skönheten och Odjuret” och senast Maria i ”The Sound of Music”. Dessutom har hon varit koreograf i Emils senaste produktioner. 

Tobias Wernersson kommer från Eringsboda i Blekinge och har sysslat med musik i princip hela livet. Under de unga åren i Blekinge ägnade han sig även åt skådespeleri i olika former. Sketchbaserade amatörrevyer, filminspelningar m.m. Tobias flyttade 1994 till Kristianstad för att då satsa på musiken. Sedan dess har han medverkat i ett flertal band, skrivit låtar, släppt CD skivor och musicerat i olika sammanhang. 2012 gjorde han debut som musikalartist i ”The Sound of music” på Kristianstads Teater.

Johan kommer från Gråbo, tre mil utanför Göteborg. Han har utbildat sig på Performing Arts School, Skara Skolscen samt läst Dramatik på Göteborgs Universitet. Sedan 2005 frilansar han som Skådespelare och sångare.

Johan har spelat i "Pippi Långstrump" och "Ronja Rövardotter" på Astrid Lindgrens Värld samt i "Trollkarlen från Oz" på Stadsteatern i Borås. Han har även showat på Wallmans i Malmö och Helsingborg, spelat revy i Falköping och åkt ut på riksteaterturné med ”Barnens Allsång”.

Johan har spelat Matt i "The Fantasticks", Mumin i "Troll i kulisserna", Pierrot i "Min älskade Pierrot", Andrej i "Andrejs längtan", och Hussein i "Tusen och en natt" på Malmö Opera.

På Kristianstads teater har han spelat den neurotiske Oscar Lindquist i Underhållningspatrullens "Sweet Charity" och brevbäraren Rolf Gruber i "The Sound of Music".

Mina Murray - Anna Renud

Jonathan Harker -Johan Hwatz

Lucy Westenra - Hanna la Fleur

Hanna har fötts in i sång- och musikbranschen med en pappa som ständigt turnerade med sitt dansband och med en mamma som ständigt sjöng i bilen. Några år senare har hennes CV fyllts på med diverse jobb såsom nyårsrevyer, julshow med Danne Stråhed, som serverande artist i Partyfabriken och otaliga konserter i olika sammanhang. ”RENT” var hennes första musikal på Kristianstads teater. Det gav mersmak och efter det har hon bla gjort rollen som Bet i ”Oliver”, Helene i ”Sweet Charity” och Baronessan Elsa Schraeder i ”The Sound of Music”. Hanna har även medverkat i ”Sweeney Todd” som spelades på Lunds Stadsteater och ”Allt eller inget” på Hässleholms kulturhus. När hon inte står på scen så ser man henne antingen springandes på agilitybanan, i rollen som makeup-artist eller framför elever som hon försöker inspirera till att spela och sjunga.

Renfield - Fredrik Henriksson

Fredrik kommer från Bjärnum och började med teater i unga år. 2000 bildades en revyförening i Bjärnum där han bl.a. skrev texter, sketcher, regisserade, producerade och agerade tillsammans med övriga medlemmar i revyn. Revyn gjorde en ny uppsättning under tre års tid och alla gick för fulla hus.

Åren 2000-2004 turnerade Fredrik med trion Tre Gringos som spexade och sjöng på fester, bröllop och festivaler. 2002 började Fredrik jobba på ”Barnens Salonger” i Kristianstad som varje sommar gör barnmusikteater. Fredrik gick på C4-gymnasiets teaterlinje och fick därefter jobb på High Chaparral som stuntman och tågrånare.


Fredrik är en multimusiker som trakterar flera olika instrument. Han har i hela sitt liv sysslat med musik och har alltid spelat i ett eller flera band samtidigt.

2009 spelade Fredrik rollen som hyresvärden Benny i musikalen ”RENT” på Kristianstads Teater och det var startskottet för Fredriks musikalbana.

Han har därefter spelat bl.a. Clocksworth i ”Skönheten och Odjuret” och Farbror Max i ”The Sound of Music” och senast Kung Herodes i ”Jesus Christ Superstar” även dom framförda på Kristianstads Teater."

David kommer från Kristianstad och gjorde sin scendebut med en dramagrupp på Barbacka 1989. Efter avslutade studier på teaterlinjen på Christian 4:s gymnasium flyttade han till Stockholm 2002 för att studera på Spegelteaterns teaterlinje. De senaste åren har han arbetat som lärarassistent på C4-gymnasiets teaterlinje där han genom åren skrivit barnteatrar och examensföreställningar. Han har hunnit med att skriva ett trettiotal pjäser av varierande längd och innehåll, arbetat med modellteater, barnteater, Shakespeare, Tom Waits-konserter, clownspel och mycket annat.


Musikaldebuten avklarade David 2009 i Underhållningspatrullens ”Oliver”, då i rollen som Mr Sowberry, och hösten 2010 gjorde han två roller som Big Daddy och Herman i musikalen ”Sweet Charity” på Kristianstads Teater. 2011 spelade han Lumiére i ”Skönheten och Odjuret” och 2012 spelade han Keno i Goodshows uppsättning av ”Allt eller inget” i Hässleholm. Våren 2012 regisserade han Emils produktion av ”The Sound of Music” följt av ”Jesus Christ Superstar” där han även gjorde rollen som Kajafas. ”Dracula” blir Davids tredje stora musikal som han regisserar på Kristianstads Teater och samtidigt gör han rollen som Van Helsing. Till hösten kommer David att göra rollen som Mushnik i Underhållningspatrullens uppsättning av ”Little shop of horrors” på Kristianstads Teater. 

Abraham Van Helsing - David Rix

Arthur Holmwood - Filip Hällefors

Filip kommer från Hässleholm och är snart färdigutbildad produktdesigner. Redan i tidiga år började Filip sjunga i kör och genom åren varit med i både större och mindre körevenemang runt om i Sverige. Han fick upp ögonen för musikaler rätt sent och gjorde sin musikaldebut på Kristianstads teater i ”Skönheten och Odjuret”. Efter det har han medverkat som Sonny i ”Grease”, nazistledaren Herr Zeller i ”The Sound of music” och buskatten Mungojerrie i ”Cats” på samma scen. Under musikalperioderna på Kristianstads teater har han även medverkat i Malmös nyårsrevy, varit med i showgruppen Showtime och dansat på Rydbergs dansakademi.

Dr. Jack Seward - Anton Salvin

Anton från Kristianstad är en riktig allkonstnär med många järn i elden. Sedan tio år tillbaka har han sysslat med teater i olika former. Anton läste under sin gymnasietid på C4-skolans teaterlinje. När han inte spelar teater skriver han egna manus och noveller, spelar in kortfilmer, tecknar och musicerar. Genom åren har han medverkat i uppsättningar som ”Snörmakare Lekholm får en idé”, ”Skrattmänniskan”, ”Muren”, ”Story”, varit skådespelare i ”Barnens Salonger” under Kristianstadsdagarna , varit konferencier och sångare åt Kristianstad symfoniker. I musikalväg har Anton medverkat i ”I hetaste laget”, ”Oliver”, ”Sweet Charity” och ”Skönheten och Odjuret”, där han gjorde rollen som Monsieur D´Arque, ”The Sound of Music” och senast ”Jesus Christ Superstar” där han spelade lärjunge. På egen hand har han satt upp den egenskrivna pjäsen ”Död men Drömmande”, och producerat, regisserat och spelat i farsen ”Bröstsim och Gubbsjuka”. Anton har även lånat ut sin röst till dödskallen Murray i datorspelet ”Zak Mckracken 2”.

Quincey Morris - Tobias Wernersson

Vampyr / ensemble - Caroline Poulsen

På musikteaterskolan i Bjärnum, där  Malin jobbade i 11 år som sångpedagog, föddes och växte det stora intresset för musikaler. Detta ledde bla till medverkan i Goodshows produktioner ”Cabaret” 2009 och ”Allt eller inget” 2012. I den senare jobbade hon även som sånginstuderare.

Malin är till vardags musiklärare och har egen firma som massör. Hon sjunger i en grupp som heter Mixess som bla har körat vid många tillfällen till Dan Hyllander. ”Dracula” är hennes debut på Kristianstads teater.

 

Vampyr / ensemble - Julia Sundström

Julia bor i Kristianstad men är bördig från Önnestad. Hon har alltid älskat att sjunga och när hon var åtta år gammal deltog hon i sin första talangtävling. Därefter har hon sjungit på skolkonserter, bröllop, fester och deltagit i diverse uppsättningar och evenemang. Efter gymnasiet gick hon ett år på Markaryds folkhögskola, linjen Allmän Show & Musikal. Det var där hon fick smak på musikaler. Året efter deltog hon i Emil Sigfridssons uppsättning av ”RENT”, som var hennes första stora musikalerfarenhet. Hon har även varit med i ”Skönheten och Odjuret” och jobbat för Partyfabriken som serverande artist! Den här hösten har vi kunnat se henne i rollen som Kickan Karlsson i farsen ”Bröstsim och gubbsjuka” i Sibbhults Folkets hus. Till vardags läser Julia till medicinsk sekreterare.

Vampyr / ensemble - Sofia J Samuelsson

Ensemble - Irene Andersson

Ensemble - Conny Egrenius

Conny är en gospelsjungande, karatetränande motorcykelåkare som har sysslat med musik sen tidiga år och har sjungit med bla Ann-Louise Hansson i Körslaget i TV4 2011, samt har deltagit i de lokala musikslagen i Kristianstad. Han sjunger till vardags i gospelkören Ultreia under ledning av Jonas Svensson och har ägnat sig lite åt att vara statist i bla ”Wallander” och ”Starke Man”.

Conny spelade Admiral von Schneider i Emils uppsättning av ”The Sound of Music” och senast såg vi honom som Farisé i Jesus Christ Superstar.

Ulf är född och uppvuxen i Hälleviksstrand i Bohuslän men har bott i Kristianstad i snart 25 år. Intresset kring musik föddes tidigt och har varit en viktig del av hans liv. Han har även ett brinnande intresse för natur och kultur i alla dess former. Ulf sitter bl a med i styrelsen i Kristianstads Teaterförening och var även med att starta föreningen Vattenrikets vänner i Kristianstad. Han är en aktiv körsångare och sjunger just nu i körerna Kristianstads Gospelkör och kyrkokören Krikör. På Kristianstads Teater har Ulf medverkat i Björn Forsbergs uppsättningar av ”The Sound of Music”, ”My fair lady”, ”Glada änkan” och ”Vita hästen” och i Emil Sigfridssons uppsättning av ”Jesus Christ Superstar”.

Ensemble - Ulf Oscarsson

Ensemble - Malin Fredriksson

Julia är 8 år och kommer från Broby. Hon älskar musik och dans och vill gärna jobba som sångerska/musikalartist när hon blir stor. På sin fritid sjunger hon i kör, spelar fiol och tar danslektioner med Born to move. Under hösten 2013 kunde man se henne i rollen som Molly i Underhållningspatrullens produktion av musikalen ”Annie” på Kristianstads Teater. 

Flicka i London - Julia Svendsrud

Flicka i London- Julia Schollin

Julia är 7 år gammal och kommer från Immeln. Hon sjunger i kör och spelar klarinett på musikskolan i Broby. Hon har precis börjat på dans. Julia älskar att vara ute och leka, sjunga, dansa och vara med kompisar.

”Dracula” är Julias första musikal som hon medverkar i.

Maja Gustafsson är 7 år och bor på en gård i en liten by som heter Omsed utanför Hörby. Ända sedan Maja lärde sig att prata och gå har hon älskat att dansa och sjunga.

Maja är sedan två år tillbaka med i kören i Västerstad församling som leds av Carina Olsson. Där har hon sjungit i på familjegudtjänster, barndop, julfirande, luciatåg m.m. ”Dracula” är Majas debut i musikalsammanhang.

Flicka i London - Maja Gustavsson